Pizza po metodi dolge fermentacije - Alessandra Dani
Pripravite odlično domačo pizzo po metodi dolge fermentacije z moko Pizza in linije Moka Za Vas
Čas priprave 15 minutes minut
Čas kuhanja 1 hour ura
Jed Kosilo
Kuhinja Italijanska
Serviranja 3 Osebe
Sestavine
- 500 g Moke tip ''0'' Pizza iz linije Moka Za Vas
- 370 g Vode
- 0.5 g Svežega kvasa
- 15 g soli
- Ekstra deviško olivno olje
Navodila za pripravo
- PRIPRAVADan prej raztopimo kvas v malo vode, odvzete od celotne količine (odstavimo še 20 gramov, da jih kasneje združimo s soljo) in v skledi združimo z moko in preostalo vodo. Testo na kratko pregnetemo in pustimo počivati 30 minut.Dodamo sol, 20 gramov vode in olje. Testo na kratko obdelamo v skledi, nato začnite tako, da loputo testa raztegnete navzven in jo nato prepognete v sredini. Nadaljujte s tem postopkom, dokler ne zavrtite za 360 stopinj. Ponovite postopek v razmiku 4-krat po 15 minut, vsakič pokrijte, da se testo ne izsuši.Testo prestavimo v precej veliko čisto posodo, rahlo namazano z oljem, pokrijemo s plastično folijo in pustimo vzhajati 30 minut pri sobni temperaturi, nato postavimo v hladilnik.Po 24 urah vzemite skledo in pustite, da se testo povrne na temperaturo.Testo obrnemo na pomokani deski za pecivo z zdrobom iz trde pšenice in oblikujemo 3 bloke po približno 300 gramov, da pustimo vzhajati eno uro.Po tem času vklopite pečico (v statičnem načinu) pri največji temperaturi (250 °), nato pa začnite razvaljati po en hlebček na listu rahlo mokanega pergamentnega papirja, vedno s zdrobom, nežno stisnite s središčem zunaj, dokler ne dosežete želene meritve. Nato okrasite s paradižnikovo omako.S pomočjo rezalne plošče pico (s svojim listom papirja) potisnite neposredno na spodnji del pečice in kuhajte 5 minut, nato vzemite pico, dodajte mocarelo ali druge sestavine po okusu in pustite, da se skuha spet, dokler sta venec in podstavek lepo zlata.Pizza recept in fotografija: Alessandra Dani
Želite preizkusiti recept? Zagotovite si svojo moko še danes s klikom na povezavo spodaj!