
Domače testenine trofie s pestom Genovese
Pripravite okusne in ročno izdelane testenine trofie, znane kot odlična oblika testenin za pripravo testenin s pestom Genovese. Posebna Durum pšenica daje značilno rumenkasto barvo testa.
Čas priprave 1 hour ura
Čas kuhanja 15 minutes minut
Course Glavna Jed
Cuisine Italijanska
Serviranja 2 Osebi
Ingredients
- 200 g Moke Semola di Grano duro
- 90 g Mlačne vode
- 100 g Pesta Genovese
Instructions
- Priprava testa:Moko presipamo v globoko posodo in v sredini naredimo luknjo. Dodamo mlačno vodo in jo postopoma z vilico vmešavamo v moko toliko časa, da dobimo grudasto strukturo in na prvi pogled ne opazimo ostanke vode. Nato pričnemo z gnetenjem testa, in gnetemo tako dolgo, da dosežemo popolnoma gladko in elastično testo. Testo bo počasi absorbiralo vse delce moke, tako da je pomembno da ne dodajamo dodatne vode kljub morebitnemu občutku suhega testa. Običajno potrebujemo 7 do 10 min aktivnega mesenja, da dobimo željeni rezultat. Testo oblikujemo v kepo in ga zavijemo v folijo in pustimo počivati na sobni temperaturi približno 15 min. Oblikovanje testenin:
Keyword Domače testenine, Durum Pšenica, Pasta Fresca, Semola, Semolina

Želite preizkusiti recept? Zagotovite si svojo moko še danes s klikom na povezavo spodaj!